πληροφοριακη μολυνση στο διαδικτυο

Σύμφωνα με τα σχετικά συμπεράσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε πως μετά από μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, η ανάπτυξη επιστρέφει επιτέλους στην Ελλάδα. Η μεγάλη προσπάθεια μακροοικονομικής σταθεροποίησης, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ένα καλύτερο εξωτερικό περιβάλλον συνέβαλαν στην αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 1,4% το 2017, μαζί με την επίσης σημαντική στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, οι οποίοι διασφάλισαν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα και αποκατέστησαν τη πρόσβαση στις αγορές. Ωστόσο, ζητήματα που αποτελούν κληρονομιά της κρίσης επιμένουν. Η ανεργία παραμένει υψηλή και οι δημόσιοι και ιδιωτικοί ισολογισμοί παραμένουν αδύναμοι.

Η ανάκαμψη προβλέπεται ότι θα ενισχυθεί βραχυπρόθεσμα με την ανάπτυξη να εκτιμάται ότι θα φτάσει το 2% εφέτος και στο 2,4% το 2019, με την ανεργία να υποχωρεί καθώς θα κλείνει το παραγωγικό κενό.

Ωστόσο, εσωτερικοί και εξωτερικοί κίνδυνοι παραμένουν, συμπεριλαμβανομένων των λιγότερο υποστηρικτικών συνθηκών χρηματοδότησης διεθνώς, του εσωτερικού πολιτικού - εκλογικού ημερολογίου, και των ρίσκων που σχετίζονται με τη μεταρρυθμιστική κόπωση. Επιπλέον, η γήρανση του πληθυσμού εκτιμάται ότι μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει βαρίδι για τη δυναμική της ανάπτυξης, αυξάνοντας έτσι την ανάγκη να ενισχυθεί η παραγωγικότητα.

Τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου επαίνεσαν τις ελληνικές αρχές για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πολιτικές επιλογές των τελευταίων χρόνων που έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαλείψει τις δημοσιονομικές ανισορροπίες, έχουν σταθεροποιήσει τον χρηματοοικονομικό τομέα, έχουν μειώσει την ανεργία, και έχουν αποκαταστήσει την ανάπτυξη. Αυτές οι σημαντικές προσπάθειες, σε συνδυασμό με την καλοδεχούμενη ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, έχουν βάλει την Ελλάδα σε τροχιά για να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα του ESM τον Αύγουστο του 2018.

Παρόλο που η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εκτελεστικοί διευθυντές του ΔΝΤ τόνισαν ότι παραμένουν σημαντικά προβλήματα και κοινωνικές πιέσεις, που αποτελούν κληρονομιές της κρίσης, αλλά και καθοδικοί κίνδυνοι που συνδέονται με τις προοπτικές της οικονομίας. Για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, συνέστησαν περαιτέρω προσπάθειες για την εξισορρόπηση της δημοσιονομικής πολιτικής, την ενίσχυση των ισολογισμών των τραπεζών και τη μεταρρύθμιση των αγορών εργασίας και αγαθών με σκοπό την ενίσχυση μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Δεδομένης της σημαντικής προσαρμογής που έχει γίνει μέχρι σήμερα οι εκτελεστικοί διευθυντές του ΔΝΤ συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση, τονίζοντας επιπλέον ότι η επίτευξη των υψηλών στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα συνεπάγεται κόστος για την ανάπτυξη, λόγω των υψηλών φόρων και του περιορισμού των κοινωνικών και επενδυτικών δαπανών.

Οι διευθυντές του ΔΝΤ στήριξαν τη μετάβαση σε ένα πιο περιεκτικό και φιλικό προς την ανάπτυξη μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και καλωσόρισαν τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν πλήρως το προνομοθετημένο δημοσιονομικό πακέτο για το 2019 και το 2020.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές του Ταμείου ζήτησαν περαιτέρω δημοσιονομική εξισορρόπηση για τον περιορισμό των άμεσων φόρων, την αύξηση των στοχευμένων κοινωνικών δαπανών, τη στήριξη της ανάπτυξης και τον περιορισμό της ακόμα υψηλής φτώχειας.


ωραια λογια για προταση γαμου

opera mini 7 on blackberry


πληροφοριακη μολυνση στο διαδικτυο

Σχόλια